X

Ψητό ψάρι με αγκινάρες σαν καπονάτα

Υλικά

Υλικά

6 φέτες ψαριού 200 γρ. περίπου η κάθε μία

Για  την καπονάτα

500 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

4 τρυφερά κοτσάνια σέλερυ καθαρισμένο από τις ίνες και κομμένο σε κυβάκια

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες

½ φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτα

½ φλ.  λευκό ξηρό κρασί

¼ φλ. λευκό ξύδι

½ φλ. πράσινες ελιές ψιλοκομμένες

¼ φλ. κουκουνάρι

1 -2 κ.σ. ζάχαρη

⅓ φλ. κάππαρη στραγγισμένη

2 κ.σ. βασιλικός ή δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ¼ από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το κρασί, το ξύδι, τις αγκινάρες, τις ελιές, την κάππαρη και τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά γύρω στα 8 λεπτά και δοκιμάζουμε την οξύτητα του φαγητού.

Διορθώνουμε προσθέτοντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου, στρώνουμε μια σχάρα με λαδόκολλα, κάνουμε κοψιές με ένα μυτερό μαχαίρι και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να ξεκολλάει το κόκκαλο από τη σάρκα.

Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε το ψάρι στα πιάτα, και καλύπτουμε με την καπονάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές