Υλικά
500 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένεςΥλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα chimichurri (τσιμιτσούρι)
1 φλ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες ψιλοκομμένη (αν θέλουμε)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 πρέζα μπούκοβο
½ φλ. ξύδι κόκκινο
χυμός από ένα λάιμ
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπερι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα chimichurri (τσιμιτσούρι): βάζουμε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά (αν θέλουμε), το σκόρδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το ξύδι και το λάιμ στο μπλέντερ, δουλεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό και μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο την ώρα που δουλεύει το μπλέντερ σαν λεπτή κλωστή, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Μεταφέρουμε σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις γαρίδες σε μεγάλο μπολ και τις ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
Τις τακτοποιούμε σε μια στρώση επάνω στη λαδόκολλα.
Τις ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα, τις σκεπάζουμε με κουταλιές από τη σάλτσα chimichurri και σερβίρουμε αμέσως σαν ορεκτικό.
Α.Τ.