Υλικά
4 φιλέτα ψαριού γύρω στο 1 κ. Υλικά (για 4 άτομα)
1 ½ κ. χόρτα εποχής
100 ml χυμό λεμονιού
2 κρόκοι αβγών
1 ματσάκι άνηθος
½ ματσάκι δυόσμος
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ½ φλ. ζωμός ψαριού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε νερό με πάγο και τα στραγγίζουμε πάλι.
Τα σοτάρουμε μαζί με το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και λίγο ζωμό ψαριού.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά.
Παίρνουμε τον ζωμό από τα χόρτα και χτυπάμε καλά με τους κρόκους.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα χόρτα επάνω σε σβησμένη εστία και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα ψαριού που έχουμε λαδώσει και αλατοπιπερώσει.
Σερβίρουμε μοιράζοντας τα χόρτα στα πιάτα με τη σάλτσα τους και βάζουμε επάνω από ένα φιλέτο ψαριού.