
Υλικά
4 -5 ψωμιά λαβάς (lavash) ή 4-5 πίτες για σουβλάκι Υλικά
200 γρ. τυρί κρέμα
1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
⅓ φλ. ελαιόλαδο
250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη
300 γρ. καπνιστό σολομό
2 μέτρια αβοκάντο
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα, τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Αλείφουμε τα λαβάς ή τις πίτες πρώτα με ελαιόλαδο και μετά με το μείγμα από το τυρί κρέμα.
Σκεπάζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ξεφουρνίζουμε και στολίζουμε με τις φέτες του σολομού και τις φέτες του αβοκάντο.
Ρίχνουμε λίγο ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.