Υλικά
4 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες Υλικά
4 αβγά
ε.π. ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και τις βράζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού για 30 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το υγρό που έχει μαζευτεί στο κοίλωμά τους και τις τακτοποιούμε στο ταψάκι, το ένα μισό δίπλα στο άλλο.
Ρίχνουμε σε κάθε μισό αγκινάρας 1 κ.γ.
ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά, σπάμε μέσα σε κάθε αγκινάρα ένα αβγό και ψήνουμε για 14 -18 λεπτά, μέχρι να πήξει το ασπράδι του αβγού και να πάρει χρώμα το εξωτερικό της αγκινάρας.
Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε, στάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με καψαλισμένο ψωμί.
A.T.