Μύδια ψητά με σάλτσα πέστο βασιλικού
Υλικά
Υλικά
1 κ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος
Για τη σάλτσα πέστο
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο βασιλικό
180 ml ε.π. ελαιόλαδο
60 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το πέστο: βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Ψήνουμε τα μύδια στα κάρβουνα μέσα στο κέλυφός τους μέχρι να ανοίξουν.
Αφαιρούμε το ένα κέλυφος και τα τοποθετούμε σε πιατέλα και βάζουμε επάνω από λίγη σάλτσα πέστο.
*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.
Επίσης...
Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.
Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.
Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.
Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.
Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.
Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.