Follow us

Μύδια ψητά με σάλτσα πέστο βασιλικού

Μύδια ψητά με σάλτσα πέστο βασιλικού

Υλικά

Υλικά

1 κ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος

Για τη σάλτσα πέστο

2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο βασιλικό

180 ml ε.π. ελαιόλαδο

60 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

2 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. παρμεζάνα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το πέστο: βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

Ψήνουμε τα μύδια στα κάρβουνα μέσα στο κέλυφός τους μέχρι να ανοίξουν.

Αφαιρούμε το ένα κέλυφος και τα τοποθετούμε σε πιατέλα και βάζουμε επάνω από λίγη σάλτσα πέστο.

*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.