Υλικά
Υλικά
1 χταπόδι γύρω στα 2 κ. καλά χτυπημένο και γουλιασμενο
1 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένη να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει -αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το λάδι του.
*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.
Επίσης...
Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.
Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.
Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.
Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.
Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.
Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.