Follow us

Χταπόδι ξυδάτο

Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά

Υλικά

1 χταπόδι γύρω στα 2 κ. καλά χτυπημένο και γουλιασμενο

1 φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. ξύδι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένη να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει -αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το λάδι του.

*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.