Υλικά
Υλικά
1 χταπόδι γύρω στα 2 κ. καλά χτυπημένο και γουλιασμενο
1 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένη να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει -αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το λάδι του.
*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.
Επίσης...
Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.
Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.
Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.
Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.