Υλικά
300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένοΥλικά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
9 αβγά
¼ φλ. γάλα
½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
½ φλ. φέτα τριμμένη
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη τα αβγά, το γάλα, τα τυριά, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
Μόλις το σπανάκι μαλακώσει και απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.
Κουνάμε γερά το τηγάνι να πάει παντού το αβγό και μόλις αρχίσει και πήζει, ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα τις άκρες της φριτάτας για να πάει το μείγμα του αβγού και στο κάτω μέρος του τηγανιού.
Μαγειρεύουμε για 7 λεπτά και μεταφέρουμε το τηγάνι στο γκριλ του φούρνου (αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα) για να ψηθεί καλά και η πάνω μεριά.
Σερβίρουμε τη φριτάτα κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια, με φρυγανισμένο ψωμί.Α.Τ.