X

Σούπα με καλαμπόκι και γαρίδες

Υλικά

Υλικά

600 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

500 γρ. γαρίδες ελαφρά βρασμένες, καθαρισμένες

½ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ. πορτοκαλί πιπεριές ψιλοκομμένες

½ φλ. σέλερι ψικοκομμένο

4 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 γλυκοπατάτα Νάξου κόκκινη ή 1 κανονική μεγάλη πατάτα (200 γρ. περίπου) ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια

120 γρ. τυρί κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 σφηνάκι μπράντι

4-5 κ.σ. μαϊντανός ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή).

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι και την πατάτα για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλατίζουμε, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο.

Κρατάμε στην άκρη 1 φλ.

και περνάμε την υπόλοιπη από τη μουλινέτα δουλεύοντας μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Μεταφέρουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σούπα που έχουμε κρατήσει στην άκρη, τις γαρίδες, το μπράντι, αλάτι και το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά.

Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλισμένη με τον μαϊντανό ή το σχοινόπρασο. A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές