
Υλικά
Για τη ζύμηΥλικά
1 κ. αλεύρι
2 κ.σ. ξύδι
Λίγο αλάτι
Νερό κρύο όσο πάρει
Για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι
250 γρ. κουκουλίθρες (καυκαλήθρες)
250 γρ. αμαραγγάκια (άγρια σπαράγγια)*
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ματσάκια άνηθος
3 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τη σαλάτα
100 γρ. baby ρόκα
100 γρ. baby σπανάκι
50 γρ. φύλλα παντζάρι
50 γρ. ντοματίνια
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ ξύδι
Αλάτι
Για τη φέτα
100 γρ. φέτα
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το ξύδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε το κρύο νερό λίγο-λίγο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά γυρνώντας το ζυμάρι από κάτω προς τα πάνω κάθε φορά.
Αφήνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 200 γρ.
Ανοίγουμε με το ματσόξυλο (λεπτός πλάστης) σε λεπτό φύλλο, σε σημείο ώστε όταν φυσάμε κάτω από τη ζύμη αυτή να σηκώνεται.
Την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά όλα τα χόρτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
Τα τοποθετούμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη μαζί με τις καυτερές πιπερίτσες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε κάθε λεπτό φύλλο με τη γέμιση από τα χόρτα, στραγγίζοντάς τα με τα χέρια μας κάθε φορά (κρατάμε στην άκρη τον ζωμό που βγάζουν τα χόρτα και τον ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο).
Κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα και πιέζουμε τριγύρω με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει το ζυμάρι.
Ψήνουμε τα πουγκιά και από τις δύο πλευρές στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.Ετοιμάζουμε τη σαλάτα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη φέτα και γαρνίρουμε τη σαλάτα.
Σερβίρουμε τα πουγκιά με τη σαλάτα και το μείγμα ζωμός χόρτων -ελαιόλαδο για τα βρέχουμε (σ.σ.
Το μείγμα αυτό, τους δίνει εξαιρετική γεύση).*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμαραγγάκια (άγρια σπαράγγια) με ιταλικά ραδίκια.
H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.