Follow us

“Πουγκιά”: ροδίτικη πίτα με άγρια χόρτα στη σχάρα, μικρή σαλάτα από ντοματίνια και φέτα

“Πουγκιά”: ροδίτικη πίτα με άγρια χόρτα στη σχάρα, μικρή σαλάτα από ντοματίνια και φέτα

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κ. αλεύρι

2 κ.σ. ξύδι

Λίγο αλάτι

Νερό κρύο όσο πάρει

Για τη γέμιση

500 γρ. σπανάκι

250 γρ. κουκουλίθρες (καυκαλήθρες)

250 γρ. αμαραγγάκια (άγρια σπαράγγια)*

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 ματσάκια άνηθος

3 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές

½ κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη σαλάτα 

100 γρ. baby ρόκα

100 γρ. baby σπανάκι

50 γρ. φύλλα παντζάρι

50 γρ. ντοματίνια

4 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 κ.τ.σ ξύδι

Αλάτι

Για τη φέτα

100 γρ. φέτα

50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το ξύδι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε το κρύο νερό λίγο-λίγο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά γυρνώντας το ζυμάρι από κάτω προς τα πάνω κάθε φορά.

Αφήνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 200 γρ.

Ανοίγουμε με το ματσόξυλο (λεπτός πλάστης) σε λεπτό φύλλο, σε σημείο ώστε όταν φυσάμε κάτω από τη ζύμη αυτή να σηκώνεται.

Την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά όλα τα χόρτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ψιλοκόβουμε.

Τα τοποθετούμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη μαζί με τις καυτερές πιπερίτσες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 10 λεπτά.

Γεμίζουμε κάθε λεπτό φύλλο με τη γέμιση από τα χόρτα, στραγγίζοντάς τα με τα χέρια μας κάθε φορά (κρατάμε στην άκρη τον ζωμό που βγάζουν τα χόρτα και τον ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο).

Κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα και πιέζουμε τριγύρω με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει το ζυμάρι.

Ψήνουμε τα πουγκιά και από τις δύο πλευρές στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.Ετοιμάζουμε τη σαλάτα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη φέτα και γαρνίρουμε τη σαλάτα.

Σερβίρουμε τα πουγκιά με τη σαλάτα και το μείγμα ζωμός χόρτων -ελαιόλαδο για τα βρέχουμε (σ.σ.

Το μείγμα αυτό, τους δίνει εξαιρετική γεύση).*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμαραγγάκια (άγρια σπαράγγια) με ιταλικά ραδίκια.

H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε το κρύο νερό λίγο-λίγο. Ζυμώνουμε πολύ καλά γυρνώντας το ζυμάρι από κάτω προς τα πάνω κάθε φορά. Αφήνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 200 γρ. Ανοίγουμε με το ματσόξυλο (λεπτός πλάστης) σε λεπτό φύλλο, σε σημείο ώστε όταν φυσάμε κάτω από τη ζύμη αυτή να σηκώνεται. Την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά όλα τα χόρτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Τα τοποθετούμε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη μαζί με τις καυτερές πιπερίτσες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 10 λεπτά. Γεμίζουμε κάθε λεπτό φύλλο με τη γέμιση από τα χόρτα, στραγγίζοντάς τα με τα χέρια μας κάθε φορά (κρατάμε στην άκρη τον ζωμό που βγάζουν τα χόρτα και τον ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο). Κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα και πιέζουμε τριγύρω με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει το ζυμάρι. Ψήνουμε τα πουγκιά και από τις δύο πλευρές στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.Ετοιμάζουμε τη σαλάτα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη φέτα και γαρνίρουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε τα πουγκιά με τη σαλάτα και το μείγμα ζωμός χόρτων -ελαιόλαδο για τα βρέχουμε (σ.σ. Το μείγμα αυτό, τους δίνει εξαιρετική γεύση).*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμαραγγάκια (άγρια σπαράγγια) με ιταλικά ραδίκια. H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh" στη Ρόδο.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.