Υλικά
250 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι Νο 6 ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε)Yλικά
250 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
250 γρ. τυρί κότατζ
200 γρ. τυρί γκούντα σε φλούδες (τις βγάζουμε με το καθαριστήρι για πατάτες)
⅓ φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε, κρατάμε ½ φλ.
από το νερό που έβρασαν, τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια 2 εκ.
και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
Το βγάζουμε με στραγγιστή κουτάλα στην άκρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να πάρουν καστανό χρώμα.
Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τα ζυμαρικά, το τυρί κότατζ, τη γκούντα και τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το νερό που έχουμε κρατήσει από το μαγείρεμα των ζυμαρικών με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι, μέχρι να έχουμε μια ελαφρώς πηχτή σάλτσα.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά, γαρνίρουμε με το μπέικον και το βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.Α.Τ.