Υλικά
250 γρ. πένες ή κοφτό μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό με τρύπα Υλικά
250 γρ. ανανάς σε σιρόπι σε μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 φλ. καπνιστό ζαμπόν μπούτι σε κύβους 2 εκ.
200 γρ. τυρί έμενταλ κομμένο σε κύβους 1 εκ.
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
½ φλ. μαγιονέζα
⅓ φλ. γιαούρτι στραγγιστό ή σμετάνα (ρώσικη υπόξινη κρέμα)
1 κ.σ. μουστάρδα
⅓ φλ. χυμός από το σιρόπι του ανανά
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε, κρατάμε ½ φλ.
από το νερό που έβρασαν, τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε βαρύ μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Α.Τ.