Follow us

Μοσχάρι Στρογγανώφ

Μοσχάρι Στρογγανώφ

Υλικά

Υλικά

1 κ. χτένι ή φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε λωρίδες

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

120 γρ. βούτυρο

500 γρ. μανιτάρια λευκά

1 κ.σ. αλεύρι

1 φλ. μοσχαρίσιος ζωμός ή καυτό νερό

½  κ.γ μουστάρδα σε σκόνη

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 φλ. ξινή κρέμα *

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε τις λωρίδες του μοσχαριού και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε τις λωρίδες του μοσχαριού, σοτάρουμε γυρίζοντάς τα με λαβίδα και από τις δύο πλευρές και μόλις πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε με τη 1 κ.σ αλεύρι και ανακατεύουμε.

Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε καλά τον μοσχαρίσιο ζωμό ή το καυτό νερό, τη μουστάρδα και τον πελτέ ντομάτα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας, ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας.

Χτυπάμε την κρέμα με το πιρούνι, προσθέτουμε 5-6 κ.σ από την καυτή σάλτσα του κρέατος και χτυπάμε καλά με το πιρούνι.

Ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό και κουνάμε το τηγάνι να πάει η σάλτσα παντού, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε μαζί με ρύζι ή λαζάνια, ή, όπως είναι ο παραδοσιακός τρόπος, με τηγανητές πατάτες κομμένες σε ροδέλες.

*Υπάρχει διχογνωμία αν η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει μανιτάρια ή όχι.

Εδώ αποφασίσαμε να τα περιλάβουμε, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο πλούσιο πιάτο. *Επειδή δύσκολα θα βρούμε ξινή κρέμα (sour cream) μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με σμετάνα, που είναι ένα είδος ρώσικης ξινής κρέμας και βρίσκεται σε όλα τα ρώσικα μπακάλικα, ή ακόμα, θα ανακατέψουμε 1 φλ.

γάλα εβαπορέ με 1 κ.σ χυμό λεμονιού. Α.Τ.

γάλα εβαπορέ με 1 κ.σ χυμό λεμονιού. Α.Τ.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.