Υλικά
1.200 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκκαλο από κιλότο ή σπάλα ή ελιά, κομμένο σε κομμάτια 5 εκ.Υλικά
600 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
5 γαρύφαλλα
1 γερή πρέζα τριμμένο κύμινο
5 κόκκοι μπαχάρι
1 γερή πρέζα τριμμένη κανέλα
1 γερή πρέζα τριμμένη ρίγανη
1 ξερό φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας.
Σε “καθιστή” κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές να πάρει καστανό χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κύμινο, το μπαχάρι και τα γαρύφαλλα δεμένα σε τουλουπάνι, την κανέλα, τη ρίγανη, τη δάφνη και λίγο καυτό νερό, έτσι ώστε τα υγρά ίσα να σκεπάζουν την επιφάνεια του κρέατος.
Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σιγομαγειρεύουμε για 1½ ώρα και αλατοπιπερώνουμε.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να μείνει το φαγητό με μια πηχτή, μελωμένη σάλτσα.
Σερβίρουμε με απλό ρύζι ή με μακαρόνια ή με πατάτες τηγανητές.
Α.Τ.Updated: 26/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 27/09/18