Follow us

Μύδια με ρακί και στακοβούτυρο (του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη)

Μύδια με ρακί και στακοβούτυρο (του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη)

Υλικά

Υλικά

48 ζωντανά μύδια

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σφηνάκια ρακί

4 κ.σ. στακοβούτυρο

4 φλ. ζωμό ψαριού

4 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε καυτό γουόκ με καπάκι βάζουμε τα μύδια και το κρεμμύδι και σβήνουμε με τσικουδιά. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν. Προσθέτουμε το στακοβούτυρο, λίγο ζωμό ψαριού, κλείνουμε πάλι και αφήνουμε για δυο-τρία λεπτά περίπου.

Στο τέλος βάζουμε τον μαϊντανό, λίγο ξύσμα λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή είναι του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη από το εστιατόριο "Veneto" στο Ρέθυμνο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.