Υλικά
48 ζωντανά μύδιαΥλικά
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σφηνάκια ρακί
4 κ.σ. στακοβούτυρο
4 φλ. ζωμό ψαριού
4 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε καυτό γουόκ με καπάκι βάζουμε τα μύδια και το κρεμμύδι και σβήνουμε με τσικουδιά. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν. Προσθέτουμε το στακοβούτυρο, λίγο ζωμό ψαριού, κλείνουμε πάλι και αφήνουμε για δυο-τρία λεπτά περίπου.
Στο τέλος βάζουμε τον μαϊντανό, λίγο ξύσμα λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή είναι του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη από το εστιατόριο "Veneto" στο Ρέθυμνο.