Υλικά
1 κριθαροκουλούραΥλικά
1 αβγό
150 γρ. τριμμένη ντομάτα
100 γρ. τσιγαρίδες (καπνιστό χοιρινό)
100 γρ. στάκα
20 γρ. μαλακή φέτα
20 γρ. σταφιδοελιές χωρίς κουκούτσι
4 ντοματίνια
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα ντοματίνια με τις τσιγαρίδες, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό τα υγρά της ντομάτας.
Σπάμε το αβγό σε πιατάκι και το ρίχνουμε στην ντομάτα προσέχοντας να μην σπάσει ο κρόκος.
Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί μέχρι να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει ζουμερός.
Εν τω μεταξύ, έχουμε ζεστάνει τη στάκα με τη φέτα θρυμματισμένη.Για να σερβίρουμε, βρέχουμε στιγμιαία την κριθαροκουλούρα από την κάτω μεριά και την λαδώνουμε στην επάνω πλευρά της.
Την σκεπάζουμε πρώτα με την ντομάτα, μετά με τη στάκα και στην κορυφή βάζουμε το αβγό μάτι και τριγύρω τις σταφιδοελιές ψιλοκομμένες.*Η συνταγή είναι του σεφ Νίκου Αργυρίου από το εστιατόριο "Καρνάγιο" στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.