Υλικά
300 γρ. αχιβάδες ζωντανέςΥλικά
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή
15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml λευκό ξηρό κρασί
Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε πολύ καλά τις αχιβάδες.
Σοτάρουμε σε τηγάνι το σκόρδο, το τσίλι και τον μαϊντανό.
Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τις αχιβάδες.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε στο τηγάνι έτοιμο βρασμένο σπαγγέτι al dente, ετοιμάζοντας έτσι μια εξαιρετική μακαρονάδα.*H συνταγή είναι του σεφ Διονύση Πλιάτσικα από το εστιατόριο Zeen, στα Χανιά.