Υλικά
1 ½ φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κύβους Υλικά
2 φλ. μπουκετάκια μπρόκολου βρασμένα al dente
1 ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
2 αβγά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 27 εκ.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το 1 φλ.
τυρί, το μπρόκολο και το κρεμμύδι σε μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά για να πήξει η σάλτσα.
Τη ρίχνουμε στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο σκεύος που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε κατευθείαν από το σκεύος.Α.Τ.