Υλικά
2 κ. χταπόδι βρασμένο, πολύ καλά στραγγισμένο και περασμένο από τη μηχανή του κιμάYλικά
5 αβγά χτυπημένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο
1 κ.γ κύμινο
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι
200 γρ. αλεύρι από φουντούκια*
200 γρ. αλεύρι από αμύγδαλα*
100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
2 κ.σ. φρυγανιά
1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα: λευκός ταραμάς
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά από το χταπόδι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό προσθέτουμε αλεύρι φουντουκιού.
Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χταποδόζουμο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τριάντα λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με καυτό (όχι να καπνίζει) ελαιόλαδο, που πρέπει να τους φθάνει μέχρι τη μέση.
Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα και από τις δυο μεριές, 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.
Βγάζουμε τους χταποδοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με λευκό ταραμά.*Φτιάχνουμε τα αλεύρια δουλεύοντας στη μουλινέτα ανάλογη ποσότητα ελαφρά καβουρδισμένων ξηρών καρπών.