Υλικά
600 γρ. σιδηρόδρομο μοσχαρίσιο σε λεπτές φέτες Υλικά
300 γρ. κριθαράκι
3 μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. γραβιέρα Νάξου σε μικρά κυβάκια
500 ml ζωμό λαχανικών
60 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, το σοτάρουμε και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει al dente.
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του σιδηρόδρομου και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε το κριθαρότο σε πιάτο, πασπαλίζουμε με τα κυβάκια της γραβιέρας Νάξου και τοποθετούμε τις φέτες του σιδηρόδρομου από πάνω.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Musique café & More" στο Παγκράτι.