
Υλικά
1,5 κ. προβατίναΥλικά
½ κ. χοντρό μακαρόνι
½ ματσάκι καυκαλήθρες πλυμένες και χοντροκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
200 γρ. παρμεζάνα
100 ml ελαιόλαδο
20 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Κόβουμε και καθαρίζουμε το κρέας.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και 1,5 λίτρο νερό.
Τοποθετούμε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τις καυκαλήθρες, τον πελτέ ντομάτας, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε το κρέας με τη μισή σάλτσα και στην υπόλοιπη μισή βράζουμε τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε την προβατίνα με τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Musique café & More" στο Παγκράτι.