Υλικά
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη κουρούΥλικά
1 κ. πράσα
300 γρ. γραβιέρα
3 αβγά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. άνηθος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη ζύμη έξω από το ψυγείο να ξεπαγώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Καλύπτουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ..
Την τρυπάμε σε πολλά σημεία με το πιρούνι και την καλύπτουμε με λαδόκολλα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια και την ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα, κρατάμε το λευκό μέρος και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανατεύοντας συχνά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο.
Κόβουμε τη γραβιέρα σε φέτες πάχους 1, 5 εκ.
Απλώνουμε το μείγμα των πράσων στην τάρτα και σκεπάζουμε με τις φέτες της γραβιέρας.
Ρίχνουμε επάνω το μείγμα των αβγών και ψήνουμε την τάρτα 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Τη σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστή. Α.Τ.