Follow us

Σολομός με ζυμαρικά και λευκή σάλτσα πράσου

Σολομός με ζυμαρικά και λευκή σάλτσα πράσου

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα σολομού 250 γρ. το καθένα

300 γρ. ζυμαρικά

300 γρ. πράσα

1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 κ..σ πράσινο πιπέρι

200 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

180 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. σόγια σος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και αλατίζουμε τον σολομό.

Τον βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ανακατεύουμε σε ρηχό σκεύος τη σόγια, 1 κ.σ ε.π.

ελαιόλαδο και το σκόρδο, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βάζουμε μέσα τον σολομό και τον αφήνουμε να μαριναρισθεί 20 λεπτά και 20 λεπτά από την άλλη μεριά.

Τον βγάζουμε στραγγιστά από τη μαρινάδα και τον αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα πράσα, κρατάμε το λευκό μέρος και τα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό για 3-5 λεπτά από κάθε μεριά ανάλογα με το πάχος του φιλέτου ή μέχρι να γίνει η σάρκα αδιαφανής και να πάρει ροζ χρώμα.

Βγάζουμε τον σολομό σε πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμυδάκι και το πιπέρι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν.

Ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε 1 ½ φλ.

καυτό νερό.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα σουρώνουμε.

Τα μοιράζουμε σε πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα των πράσων, ακουμπάμε επάνω ένα κομμάτι σολομού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.