Υλικά
1 κ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος σε μπουκιές Υλικά
1 κ. πράσα
1 πράσινα κρεμμυδάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml μπράντι
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.σ. σπόροι σέλινου
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα (το λευκό μέρος μόνο) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ..
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην “πιάσει” το φαγητό.
Σβήνουμε με το μπράντι και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε τους σπόρους του σέλινου και αλατοπιπέρωνουε.
Προσθέτουμε λίγο καυτό νερό -να φθάνει ση μέση του φαγητού-, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε δοκιμαστικά ένα κομμάτι κοτόπουλου στη μέση -για να είναι έτοιμο το φαγητό δεν πρέπει να έχει ίχνος ροζ χρώματος η σάρκα.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.A.T.