Υλικά
1 ½ κ. φτερούγες κοτόπουλου ή κοπανάκιαΥλικά
⅓ φλ. κέτσαπ
⅓ φλ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. αφυδατωμένο σκόρδο
⅓ φλ. μέλι
15 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι ή μαντζουράνα
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τις φτερούγες ή τα κοπανάκια.
Ανακατεύουµε καλά σε μεγάλο μπολ την κέτσαπ, τη μουστάρδα,την καπνιστή πάπρικα, το αφυδατωμένο σκόρδο, το μέλι και το αλατοπίπερο.Βάζουμε τις φτερούγες ή τα κοπανάκια μέσα στο μπολ και γυρίζουμε κάθε κομμάτι να καλυφθεί απολύτως με το μείγμα.
Τα βγάζουμε στραγγιστά με πιρούνι και τα βάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με λαδόκολλα.
Τακτοποιούμε ανάμεσα τα κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι ή μαντζουράνα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να πάρουν οι φτερούγες χρυσοκάστανο χρώμα.
Σερβίρουμε αμέσως.A.T.