Υλικά
4-5 μεγάλες γλυκές πιπεριές ανάμικτες (πράσινες, κόκκινες και πορτοκαλί) Yλικά
4 αβγά
300 γρ. ντομάτες τριμμένες
3 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φούχτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε 5-6 λωρίδες την κάθε μία.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, κουνώντας το τηγάνι προσεκτικά 2-3 φορές, μέχρι να πήξει κάπως η σάλτσα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Στο τέλος, σπάμε προσεκτικά μέσα στη σάλτσα τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε τον κρόκο.
Ρίχνουμε λίγο υγρό επάνω στο αβγό με ένα κουτάλι για να ψηθεί.
Όταν είναι έτοιμα τα αβγά, μοιράζουμε τη σάλτσα σε βαθιά πιάτα και τοποθετούμε επάνω από ένα αβγό.
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και προσφέρουμε μαζί καλό φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα. Σημ.: οι ποσότητες είναι για δύο άτομα.
Μπορούμε να διπλασιάσουμε όλα τα υλικά ανάλογα με τα άτομα που θέλουμε να σερβίρουμε.Α.Τ.