Υλικά
1 κ. κιμάς μοσχαρίσιοςΥλικά
2 χοντρές φέτες (1 ½ εκ) μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
2 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο
¼ φλ. ξύδι λευκό ή λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. δυόσμος ξερός ή 2 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος αν θέλουμε
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, το ξύδι ή το κρασί, το ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά, τη ρίγανη, τον δυόσμο ή τον μαϊντανό αν θέλουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε να μείνουν τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο αλειμμένο με ελαιόλαδο ή στον ατμομάγειρα.
Σερβίρουμε αμέσως.Α.Τ.