Υλικά
1 κ. κιμάς από κοτόπουλο Υλικά
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
4 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το φαγόπυρο:
250 γρ. φαγόπυρο καβουρδισμένο (κάσα)*
750 ml ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φαγόπυρο: βάζουμε τον ζωμό και το φαγόπυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθεί ο ζωμός σχεδόν τελείως.
Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα ή βραστό νερό.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια: βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, το κρασί, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε να μείνουν τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο αλειμμένο με ελαιόλαδο για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε αμέσως, επάνω στο φαγόπυρο και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.
*Το βρίσκουμε στα ρώσικα μπακάλικα.
Αν δεν μας είναι εύκολο, μπορούμε να αγοράσουμε φαγόπυρο κανονικά και να το καβουρδίζουμε χωρίς λιπαρή ουσία σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι.A.T.