X

Παϊδάκια αρνιού με πουρέ ψητής σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο.

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. παϊδάκια αρνιού     

150 γρ. σελινόριζα               

8 σπαράγγια πράσινα   

20 ml ελαιόλαδο                 

3 ml πετιμέζι                      

5 ml ξύδι βαλσαμικό

40 ml γάλα                            

1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα παϊδάκια με το δενδρολίβανο, λίγο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες βαλσάμικο.

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από σχαροτήγανο.

Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε κύβους, την αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζωμό λαχανικών ή νερό και την ψήνουμε στον φούρνο σε σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Όταν μαλακώσει, την χτυπάμε σε μπλέντερ με το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει και λίγο ελαιόλαδο.

Στο τηγάνι που έχουμε ψήσει τα παϊδάκια, ρίχνουμε το βαλσάμικο και το πετιμέζι, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, λίγο ζωμό λαχανικών ή νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά, τα στραγγίζουμε καλά και στη συνέχεια τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τα παϊδάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα τους και βάζουμε δίπλα τα σπαράγγια.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές