X

Πουρές με μπρόκολο, αρακά και παρμεζάνα

Υλικά

Υλικά

1 κ. μπρόκολο πλυμένο και κομμένο σε μπουκετάκια

1 φλ. κατεψυγμένος αρακάς

1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

⅓ φλ. φρέσκο βούτυρο

Αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τον αρακά σε καλά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά.

Τον βάζουμε στο σουρωτήρι και τον αφήνουμε να στραγγίσει.

Βράζουμε την πατάτα και το μπρόκολο σε λίγο καλά αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.

Περνάμε τα λαχανικά από τον μύλο των λαχανικών μέχρι να γίνουν πουρές.

Τον βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το φρέσκο βούτυρο, αλατίζουμε προσεκτικά, διότι η παρμεζάνα είναι αλμυρή, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξαφανισθεί όλη η υγρασία.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι και ανακατεύουμε σταθερά για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές