X

Αρνίσια κότσια με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας, φέτα και κρασί

Υλικά

Υλικά

3 κότσια μεγάλου αρνιού

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες

5-6 καρότα καθαρισμένα ολόκληρα

5-6 χοντρές φέτες κόκκινης κολοκύθας

500 γρ. φέτα κομμένη σε χοντρά στενόμακρα κομμάτια

750 ml λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο

3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ανακατεύουμε σε βαθύ ταψί τα καρότα, τα σκόρδα καθαρισμένα και τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε χώρο ανάμεσα στα λαχανικά και το τακτοποιούμε στο ταψί.

Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, βάζουμε το θυμάρι, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο στο κρασί και το καλύπτουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 130ο C, ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε τις φέτες της κολοκύθας και τα κομμάτια της φέτας.

Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να μείνει το φαγητό με μια πυκνή σάλτσα. A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές