Follow us

Πικάντικη σαλάτα με καλαμαράκια και λαχανικά

Πικάντικη σαλάτα με καλαμαράκια και λαχανικά

Υλικά

Υλικά

12 μέτρια καλαμαράκια

1/3 φλ. χυμός λεμονιού

⅓  φλ. σησαμέλαιο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. Worcestershire sauce

Μία σαλάτα

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλη φούχτα σπανάκι baby

½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

5 κόκκοι πιπέρι

¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καλαμαράκια: τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε το κόκαλο, τα μάτια και τα σκληρά τμήματα και ξεχωρίζουμε τα ποδαράκια.

Τα πλένουμε σχολαστικά, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο, την worcestershire sauce και το αλάτι και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ½ ώρα.

Τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα τους και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Τα μαγειρεύουμε σε λίγο αλατισμένο νερό μαζί με το κρασί και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα και την κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.

Μεταφέρουμε τα καλαμαράκια σε πιατέλα μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

A.T.

Τα πλένουμε σχολαστικά, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο, την worcestershire sauce και το αλάτι και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ½ ώρα.

Τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα τους και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.

Τα μαγειρεύουμε σε λίγο αλατισμένο νερό μαζί με το κρασί και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα και την κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.

Μεταφέρουμε τα καλαμαράκια σε πιατέλα μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.