Υλικά
12 μέτρια καλαμαράκιαΥλικά
1/3 φλ. χυμός λεμονιού
⅓ φλ. σησαμέλαιο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. Worcestershire sauce
Μία σαλάτα
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλη φούχτα σπανάκι baby
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
5 κόκκοι πιπέρι
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα καλαμαράκια: τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε το κόκαλο, τα μάτια και τα σκληρά τμήματα και ξεχωρίζουμε τα ποδαράκια.
Τα πλένουμε σχολαστικά, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο, την worcestershire sauce και το αλάτι και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ½ ώρα.
Τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα τους και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τα μαγειρεύουμε σε λίγο αλατισμένο νερό μαζί με το κρασί και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα και την κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
Μεταφέρουμε τα καλαμαράκια σε πιατέλα μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.
A.T.