Υλικά
Υλικά
Ανάμεικτη ζύμη*
16 σύκα πολύ ώριμα
προσούτο κρούντο (ωμό) ωριμασμένο
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Ετοιμάστε μια «διπλή» πίτσα: προτού ανοίξετε τη ζύμη, χωρίστε τη σε δύο ίσα μέρη.
Όταν ανοίξετε το πρώτο μισό, βάλτε το σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και αλείψτε το με λάδι με το πινέλο.
Σ’αυτό το σημείο ανοίξτε το δεύτερο μισό σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετήστε το προσεκτικά πάνω στο πρώτο.
Μ’αυτό τον τρόπο θα έχετε μια πίτσα έτοιμη για γέμισμα.
Αν αντίθετα χωρίσετε στα δύο μια ήδη έτοιμη πίτσα, κόβοντάς τη στο κέντρο, κινδυνεύετε να σπάσετε τις κυψέλες της πίτσας.
Πραγματικό κρίμα, ύστερα από όλο το φούσκωμα που εξασφαλίσατε στη ζύμη.Ύστερα από ψήσιμο 30 λεπτών στους 220°C σε προθερμασμένο φούρνο, η πίτσα είναι έτοιμη να τη γεμίσετε με τα σύκα κομμένα σε ροδέλες καιτο ωμό προσούτο.Σερβίρετέ τη χλιαρή.Αν σας αρέσουν οι αντιθέσεις, καλύτερα να επιλέξετε ένα προσούτο μεσαίας-μεγάλης ωρίμανσης.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Gabriele Bonci "Η καλύτερη πίτσα του κόσμου", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και η ανάμεικτη ζύμη αναλύεται διεξοδικά εκεί.