Υλικά
Υλικά
Ανάμεικτη ζύμη
700 γρ. μακρουλές μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κιλό γαρίδες
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. αποξηραμένα ντοματίνια σε λάδι
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Απλώστε τη ζύμη της πίτσας σ’ένα καλάλαδωμένο ταψί.
Κόψτε 2 μελιτζάνες σε πολύ λεπτές φέτες και σκεπάστε μ’αυτές εντελώς τη ζύμη.
Βάλτε τη στον φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά στους 220°C.Ενώ η πίτσα ψήνεται, κόψτε τις άλλες μελιτζάνες σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Βάλτε στη φωτιά ένα τηγάνι με μια αξεφλούδιστη σκελίδα σκόρδο, την πιπερίτσα και μια κουταλιά λάδι και ψήστε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά.
Αρτύστε με λίγο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.Πλύνετε τις γαρίδες και σοτάρετέ τες σ’ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και μια αξεφλούδιστη σκελίδα σκόρδο.Οι γαρίδες θα βγάλουν λίγο νερό, που σε λίγο θα εξατμιστεί.
Μόλις στεγνώσει, προσθέστε το λευκό κρασί, πασπαλίστε με λίγο πιπέρι και αφήστε να ψηθούν άλλα5 λεπτά.
Ξεφλουδίστε τις μισές γαρίδες και αφήστε τις άλλες ολόκληρες.Πάνω στην πίτσα που έχετε μόλις βγάλει από τον φούρνο, σκορπίστε πρώτα τις τσιγαρισμένες μελιτζάνες, μετά τις γαρίδες και, τέλος, μερικά ντοματίνια σε λάδι.
Γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Gabriele Bonci "Η καλύτερη πίτσα του κόσμου", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και η ανάμεικτη ζύμη αναλύεται διεξοδικά εκεί.