Υλικά
1 κ. πρόβειο κρέας από μπούτι ή σπάλαΥλικά
Για τη μαρινάδα
14 γρ. αλάτι (1 κ.σ. κοφτή)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 γρ. πάπρικα γλυκιά (½ κ.γ. κοφτό)
½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο
½ κ.γ. πιπέρι πράσινο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
½ κρασοπότηρο ηλιέλαιο
1 μικρή ντομάτα σε μικρά καρέ στη μαρινάδα
1 μέτριο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
½ ποτήρι κρασιού φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι, το ηλιέλαιο και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια κάνοντας ένα ελαφρύ «μασάζ» στο κρέας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες.* Στη συνέχεια, το περνάμε σε ανοξείδωτες σούβλες και το τοποθετούμε στην ψησταριά κοντά στα κάρβουνα, τα οποία όμως φροντίζουμε να μην είναι ακριβώς από κάτω αλλά στο πλάι, ώστε να δώσουμε χρόνο στο κοντοσούβλι να ψηθεί χωρίς να μας καεί.Αν ψήσουμε το κοντοσούβλι στον φούρνο, φροντίζουμε να το βάλουμε σε ένα ταψί στο κέντρο του φούρνου στους 180ο C στον αέρα για 30 λεπτά.
Μετά τα 30 λεπτά το γυρίζουμε, ώστε να ψηθεί και από την κάτω μεριά και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο ή από την ψησταριά, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6-7 λεπτά πριν το σερβίρουμε.*Εάν το θέλουμε πιο πικάντικο, χρησιμοποιούμε μια καυτερή μουστάρδα και προσθέτουμε στη μαρινάδα από 1 κ.γ.
πάπρικα καπνιστή και καυτερή.