Υλικά
Υλικά
180 - 200 γρ. μανιτάρια
½ κλωνάρι δεντρολίβανο
30 ml ελαιόλαδο
20 ml σάλτσα σόγιας
30 ml λευκό ξηρό κρασί
10 ml ούζο
10 ml χυμός λεμονιού
1 κ.γ. αλάτι
20 ml σκορδόλαδο
για το σερβίρισμα: καυτερό μπούκοβο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο.
Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το κρασί, το ούζο, το λεμόνι και αλάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σκoρδόλαδο.
Σερβίρουμε με καυτερό μπούκοβο.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μασσαλία" στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης...
Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.
Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!
Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.
Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.
Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.
Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.
Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.