Υλικά
Υλικά
180 - 200 γρ. μανιτάρια
½ κλωνάρι δεντρολίβανο
30 ml ελαιόλαδο
20 ml σάλτσα σόγιας
30 ml λευκό ξηρό κρασί
10 ml ούζο
10 ml χυμός λεμονιού
1 κ.γ. αλάτι
20 ml σκορδόλαδο
για το σερβίρισμα: καυτερό μπούκοβο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο.
Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το κρασί, το ούζο, το λεμόνι και αλάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σκoρδόλαδο.
Σερβίρουμε με καυτερό μπούκοβο.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μασσαλία" στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης...
Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.
Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.
Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.
Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.