Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρο (200 γρ. το κάθε ένα)Υλικά (για 4 άτομα)
12 γαρίδες
8 μύδια
16 καρότα baby
250 γρ. αρακάς
250 γρ. αγκινάρες
2 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
2 πατάτες
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Χυμός από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, και τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, συμπληρώνουμε με 2 λίτρα ζεστό νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα λίγο-λίγο, μέχρι να φτιάξουμε έναν πουρέ.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο κρασί, τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μύδια και τα baby καρότα, αφού τα έχουμε βράσει πρώτα για 8 λεπτά.Για να φτιάξουμε το λάδι άνηθου, χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τον άνηθο.
Μετά περνάμε το λάδι από λεπτό σουρωτήρι.Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγο από τον πουρέ και τα baby καρότα.
Από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο μπακαλιάρου, 3 γαρίδες και 2 μύδια.
Γαρνίρουμε με λίγο λάδι άνηθου.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Clochard" της Θεσσαλονίκης.