Follow us

Φλωμάρια με pesto δυόσμου, ανθότυρο φρέσκο και ψητά ντοματίνια

Φλωμάρια με pesto δυόσμου, ανθότυρο φρέσκο και ψητά ντοματίνια

Υλικά

Υλικά

600 γρ. φλωμάρια (ή papardelle)

100 ml ελαιόλαδο

70 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

150 γρ. γραβιέρα Κρήτης

1 σκελίδα σκόρδο

200 γρ. φύλλα δυόσμου καλά πλυμένα και στεγνωμένα

5 γρ. αλάτι

Χυμό από ½ λεμόνι

Ξύσμα από ½ λεμόνι

150 γρ. ντοματίνια

Λίγα φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα

Ανθότυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το πέστο δυόσμου: σε μια κουζινομηχανή βάζουμε το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο και τα φύλλα του δυόσμου και δουλεύουμε για μισό λεπτό περίπου, μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού*.

Σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο θυμάρι και ελάχιστο σκόρδο σε ελαιόλαδο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε απαλά με το πέστο χωρίς να ζεστάνουμε ξανά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και από πάνω βάζουμε τα τοματίνια και τον ανθότυρο σπασμένο σε μικρά κομμάτια και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.Σημ.: μπορούμε να αποθηκεύσουμε το πέστο σε αποστειρωμένο βάζο για πολύ καιρό στο ψυγείο.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαύρη Χήνα" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.