
Υλικά
600 γρ. φλωμάρια (ή papardelle)Υλικά
100 ml ελαιόλαδο
70 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. φύλλα δυόσμου καλά πλυμένα και στεγνωμένα
5 γρ. αλάτι
Χυμό από ½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ λεμόνι
150 γρ. ντοματίνια
Λίγα φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα
Ανθότυρο φρέσκο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το πέστο δυόσμου: σε μια κουζινομηχανή βάζουμε το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο και τα φύλλα του δυόσμου και δουλεύουμε για μισό λεπτό περίπου, μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού*.
Σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο θυμάρι και ελάχιστο σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε απαλά με το πέστο χωρίς να ζεστάνουμε ξανά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και από πάνω βάζουμε τα τοματίνια και τον ανθότυρο σπασμένο σε μικρά κομμάτια και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.Σημ.: μπορούμε να αποθηκεύσουμε το πέστο σε αποστειρωμένο βάζο για πολύ καιρό στο ψυγείο.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαύρη Χήνα" στη Θεσσαλονίκη.