Υλικά
2 πέρδικεςΥλικά
300 γρ. τραχανάς γλυκός
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 ντομάτες, τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πολύ καλά τις πέρδικες και τις πλένουμε με άφθονο νερό.
Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι.
Τις βράζουμε για 1 ώρα περίπου.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τις ντομάτες.
Σουρώνουμε το ζωμό από τις πέρδικες και τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις ντομάτες.
Μαδάμε το κρέας από τις πέρδικες και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και τον τραχανά και ψήνουμε ακόμη για 30 λεπτά περίπου.
*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδου.