Υλικά
1 χοιρινό φιλέτο Υλικά (για 2 άτομα)
100 γρ. πλιγούρι
200 ml κοτόζουμο
40 γρ. κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Δυόσμος
Ρεβίθια (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα λεμονιού
200 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. λεμονόχορτο
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Θωρακίζουμε το φιλέτο σε ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνουμε στο φούρνο για 10 -15 λεπτά.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού: βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε, την βράζουμε λίγο ακόμα για να δέσει αν χρειάζεται, και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
Μουλιάζουμε το πλιγούρι στο κοτόζουμο, το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα ρεβίθια και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
Σερβίρουμε το χοιρινό κομμένο σε φέτες μαζί με το πλιγούρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού.*Η συνταγή είναι του executive chef Νίκου Ζερβού από το ξενοδοχείο Sheraton της Ρόδου.