Υλικά
500 γρ. σπαγγέτιΥλικά
800 γρ. οσομπούκο ή μοσχαρίσια ουρά σε φέτες
200 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο πολύ ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
500 γρ. ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
300 ml χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
1 φλ. λευκό ξηρό ή κόκκινο κρασί
1 πρέζα ξερό θυμάρι
½ φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένο τυρί (πεκορίνο ή παρμεζάνα) ια το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το οσομπούκο ή την ουρά, γυρίζοντας τα κομμάτια με λαβίδα να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
Σβήνουμε με το κρασί και ξύνουμε τον πάτο με ξύλινη σπάτουλα να καθαρίσει καλά.
Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το μπέικον,το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι ή το σέλινο και το θυμάρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπάζει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ρίχνουμε την ντομάτα και τον χυμό της ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
Συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε για άλλη 1 ώρα.
Το κρέας πρέπει να έχει ξεκολλήσει από τα κόκκαλα και να διαλύεται.
Πετάμε τα κόκκαλα και χωρίζουμε το κρέας με το πιρούνι μέσα στη σάλτσα του.
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και σερβίρουμε με το κρέας, τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Α.ΤUpdated: 31/01/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 19/09/19