Υλικά
200 γρ. τόνος κονσέρβας στραγγισμένος Υλικά
120 γρ. τυρί κρέμα
½ φλ. λευκό ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ φλ. μαγιονέζα
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα άνηθου πολύψιλοκομμένα
1 κ.γ. sweetchilli
2 κ.γ. μπράντι ή sherry
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε βαρύ μπολ τον τόνο θρυμματισμένο με πιρούνι, το κριμ τσιζ, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού, το μπράντι ή το sherry και το sweet chilli.
Δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το πιρούνι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Πηγαίνει πολύ ωραία με ψημένη μπαγκέτα ή φέτες από ψημένο χωριάτικο ψωμί.
Α.Τ.