X

Σουβλάκια με λουκάνικα και πατάτες

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσια λουκάνικα

500 γρ. baby πατάτες

3 κ.σ. μέλι 

4-5 κ.σ. μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους σιναπιού

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε 8-10 σουβλάκια μετρίου μεγέθους -αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα, τα μουσκεύουμε σε νερό για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Πλένουμε καλά τις πατατούλες και κρατάμε τη φλούδα.

Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και τις στραγγίζουμε.

Κόβουμε τις πατατούλες σε τρία κομμάτια την κάθε μία και τα λουκάνικα σε μέτριες ροδέλες.

Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το μέλι, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πιπέρι.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά με το μείγμα. Περνάμε στα σουβλάκια τα υλικά, ξεκινώντας και τελειώνοντας με πατάτα.

Τοποθετούμε σε καυτή σχάρα και ψήνουμε για 7-10 λεπτά, γυρνώντας τα σουβλάκια 1-2 φορές, ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές.

Τα σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με τα κρεμμυδάκια.

Α.

Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές