Follow us

Μύδια αχνιστά με κρασί, κόλιανδρο και σκόρδο

Μύδια αχνιστά με κρασί, κόλιανδρο και σκόρδο

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μύδια

30 ml ελαιόλαδο

80 ml λευκό κρασί

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/5 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

40ml ζωμό λαχανικών ή ψαριού

5ml χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια, βγάζουμε τα μουστάκια τους και κοιτάμε να είναι όλα κλειστά.

Σε μια κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μύδια, προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για λίγο, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Προσθέτουμε τον ζωμό και τον κόλιανδρο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Στο τέλος, βάζουμε το λεμόνι και λίγο λάδι κα σερβίρουμε.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.