Follow us

Φιλέτο λαβράκι, χούμους και κανελόνι γεμιστό με μελιτζάνα

Φιλέτο λαβράκι, χούμους και κανελόνι γεμιστό με μελιτζάνα

Υλικά

Υλικά

2 λαβράκια, 0,8-1κ.

Για το χούμους

200 γρ. ρεβύθια

80 γρ. ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 τσίλι πιπεριά

1/3 μάτσο μαϊντανό

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

40 ml χυμό λεμόνι

Αλάτι-πιπέρι

Για τα κανελόνια

8 κανελόνια

3 μελιτζάνες

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αβγό

½ σκελίδα  σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φέτες ψωμί του τοστ

10 γρ. αλεύρι

20 ml ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαβράκια και τα κόβουμε σε φιλέτα.

Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε απ' τη μεριά της πέτσας και τα τελειώνουμε στον φούρνο στους 180οC για 8 λεπτά.Ετοιμάζουμε το χούμους: Αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και τα βράζουμε.

Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε τα υγρά τους.

Στη συνέχεια, τα περνάμε από το μπλέντερ προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά και συμπληρώνουμε όσο από το υγρό τους χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσει το χούμους την επιθυμητή πυκνότητα.Για τα κανελόνια: Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στον φούρνο ή στη σχάρα.

Όταν είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα ψήνουμε στον φούρνο με λίγο νερό για να μην κολλήσουν, στους 180ο C για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε ένα φιλέτο ψαριού με λίγο χούμους και ένα ή δυο κανελόνια σε κάθε πιάτο.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Επίσης...

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.