
Υλικά
2 λαβράκια, 0,8-1κ.Υλικά
Για το χούμους
200 γρ. ρεβύθια
80 γρ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 τσίλι πιπεριά
1/3 μάτσο μαϊντανό
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
40 ml χυμό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Για τα κανελόνια
8 κανελόνια
3 μελιτζάνες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φέτες ψωμί του τοστ
10 γρ. αλεύρι
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαβράκια και τα κόβουμε σε φιλέτα.
Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε απ' τη μεριά της πέτσας και τα τελειώνουμε στον φούρνο στους 180οC για 8 λεπτά.Ετοιμάζουμε το χούμους: Αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και τα βράζουμε.
Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, τα περνάμε από το μπλέντερ προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά και συμπληρώνουμε όσο από το υγρό τους χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσει το χούμους την επιθυμητή πυκνότητα.Για τα κανελόνια: Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στον φούρνο ή στη σχάρα.
Όταν είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Στη συνέχεια, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα ψήνουμε στον φούρνο με λίγο νερό για να μην κολλήσουν, στους 180ο C για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρουμε ένα φιλέτο ψαριού με λίγο χούμους και ένα ή δυο κανελόνια σε κάθε πιάτο.
H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.