Υλικά
1,5 κιλό κατσίκα σε μερίδες (περασμένη με λίγο χοντρό αλάτι )Υλικά
(για 4 άτομα)
1,5 κιλό κολοκυθάκια ανθού
1 μικρό ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
7 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες & κομμένες στο χέρι)
½ φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κλαράκι μαντζουράνα
αλάτι χοντρό – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράζουμε ελαφρά στο κέντρο τα κολοκυθάκια και τους βάζουμε από μια φέτα σκόρδο, αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρά, μέχρι να μαραθούν, με παρθένο ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε καλά την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρέας.
Θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του μέχρι να πάρει χρώμα χρυσοκαφετί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κρέας σε γάστρα με την σάλτσα του και στρώνουμε όμορφα τα κολοκυθάκια.
Βάζουμε και το κλαράκι μαντζουράνας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη γάστρα και κλείνουμε με ζυμάρι γύρω από το καπάκι της.
Σιγοψήνουμε στους 160ο C (σε προθερμασμένο φούρνο) για 3 ½ ώρες.
Συνοδεύουμε με καλό ζυμωτό ψωμί για τη νόστιμη σάλτσα.