Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
βούτυρο για την ταρτιέρα
6 φέτες ζαμπόν κομμένες σε τετραγωνάκια
300 γρ. κατεψυγμένο μπρόκολο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1½ φλιτζ. γάλα
4 αβγά
1 φλιτζ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
100 γρ. μπλε τυρί
λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάτο και μέχρι επάνω στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού τον πάτο.
Απλώνουμε το ζαμπόν, το μπρόκολο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό στον πάτο. Αλατίζουμε πολύ ελαφρά.
Σε μπολ χτυπάμε το γάλα, τα αβγά και τα τυριά, μαζί με μπόλικο πιπέρι. Περιχύνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά.
Ψήνουμε για 40'.
Tip
Δεν χρειάζεται να ψήσετε τη ζύμη σκεπασμένη με φασόλια πριν βάλετε τη γέμιση. Εγγυημένα περιττή διαδικασία. Απλώς τρυπάμε τη ζύμη για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Και να τη δείτε όμως να φουσκώνει παράξενα, στο ξεφούρνισμα θα ξαναβρεί τη θέση της.