Υλικά
6 φύλλα κρούστας
βούτυρο αγελάδος για την ταρτιέρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο σε ροδέλες
3 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο
200 γρ. φέτα σε κομματάκια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα στον πάτο και στα τοιχώματα, φροντίζοντας να λαδώνουμε κάθε φύλλο και κυρίως αυτά που θα σχηματίσουν το γείσο.
Ψήνουμε σκέτο το φύλλο για 10'.
Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και το πράσο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν, για περίπου 2'-3'. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο και απλώνουμε από πάνω τη φέτα.
Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα με τα αβγά και περιχύνουμε την τάρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 40' περίπου.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε 200 γρ. μπέικον σε κυβάκια, σοταρισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι. Της ταιριάζει πολύ.