Υλικά
400 γρ. πένες
200 γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μικρά μπουκετάκια
1 διπλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε.
Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει ζεματάμε για 3' το μπρόκολο.
Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μη χάσει το χρώμα του.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει. Προσέχουμε να μην το ψήσουμε πάνω από 5'-6', γιατί θα σκληρύνει.
Προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα και το μπρόκολο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5'.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και τις πένες.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Το ίδιο ταιριάζει οποιαδήποτε κοντή πάστα, όπως φαρφάλες, ριγκατόνι, ορεκιέτε ή τορτιλιόνι. Για περισσότερη φρεσκάδα, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.