Follow us

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

1 λίτρο κρύο γάλα

5 αβγά χτυπημένα

500 γρ. μαλακιά φέτα λιωμένη

4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος και επιπλέον βούτυρο λιωμένο για το φύλλο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλο κατσαρολάκι το κρύο γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Σε μέτρια φωτιά δένουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις πρώτα το τυρί, μετά το βούτυρο και τέλος τα αβγά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στον πάγκο μας και το βουτυρώνουμε.

Πάνω του εφαρμόζουμε το επόμενο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Απλώνουμε την κρέμα στο κάτω μέρος των φύλλων και τυλίγουμε προσεκτικά σαν πακετάκι, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες.

Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Την τρώμε ζεστή.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή φέτα με τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα, για πιο ήπια, γλυκιά γεύση.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.